Könyvtár jazzbarátoknak

2010.05.31. 23:09

A könyvtár nagy. A teljességre törekszik. Ha keresek valamit, megkérdezem a haveromat, van neked Ellery Eskelined? Ha nincs neki, márpedig nincs, akkor irány a könyvtár. Kell lenni egy helynek a világon, ahol minden megvan! Vagy majdnem. Borges óta tudjuk, a könyvtár végtelen, olyan mint az internet. Vagy mint az elágazó ösvények kertje, ahol nekünk nem térkép ez a táj.


 

Persze ez szimbolikus, mint manapság minden, de tényleg van egy hely, ahol komoly esélyünk van arra, hogy megtaláljuk, amit keresünk. Az intézmény a hetvenes éveket idézi, de a gyűjtemény figyelemre méltó, több mint tizenhatezer hangzó anyag lakik benne. Komoly munkával, jó ízléssel van összeválogatva az anyag, szinte a lehetőségeken is túlmutat a vállalás. Egyszerűen ki kell haladni Újpestre, megkeresni a könyvtárat, amiben segít EZ a link, de a Facebookon is megtalálhatóak. Érdemes készülni, mert komoly a választék, jazzben, rockban, etnóban és komolyzenében. Van katalógus, de én kijegyzetelem előre, hogy mire vagyok kíváncsi. Ki lehet kölcsönözni a CD-ket, aztán lehet ismerkedni az anyaggal. Aki viszont Edvin Martont keres annak nem ajánlott. Biztos van ott sok más is, film, könyvek, internet, de én még nem jutottam túl a zenéken. Bárcsak lenne ilyen hely minden kerületben!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jazz.blog.hu/api/trackback/id/tr822046500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása