Nickelsdorf  hegyeshalmon túl, már Ausztriában található falu, ahol van egy jazz kocsma, amit egy Hans Falb nevű megszállott üzemeltet. Évközben is vannak koncertek, de a lényeg a nyár közepén esedékes Konfrontáció. Ez az avantgárd jazz egyik utolsó, de markáns szigete. Idén ez négy napos, a koncertek az udvaron, a hangulat családias, a sör rendben, és az esemény kurátora a házigazda mellet Mats Gustafson. Van kemping, a tornateremben hálózsákos heverési lehetőség, filmvetítések, lehet CD-ket vásárolni, kelet-európaiaknak jegyárkedvezmény, de a lényeg a koncertek.

Lesz kibővitett The Thing, The Ex  fúvósokkal megtolva, és kiemelés, rangsor nélkül Günther Christman, Paul Lovens, Johannes Bauer, Ken Vandermark, John Lindberg, Ab Baars, Peter Brötzmann, Toshinori Kondo, Paal Nilssen-Love, Sven-Ake Johansson, Joe McPhee, Roscoe Mitchell, Evan Parker, Hugh Ragin, ilyenek. Napi átlag négy koncert, a részletes program ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://jazz.blog.hu/api/trackback/id/tr482145118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása